KOOSTISOSAD

DSP_8297

Deioniseeritud vesi (lahusti)

Puhastatud vesi ehk deioniseeritud vesi, milles puuduvad ioonid ( va H3O JA OH).

DIMETIKOON

Dimetikoon on silikoonipõhine polümeer, mida kasutatakse tavakosmeetikas naha niisutajana kuna ta moodustab nahale kile. Aitab kaitsta nahka välisärritajate eest.

Steariinhape (emulgaator)

Vahataoline tahke materjal. Steariin aitab säilitada niiskuse taset ja naha elastsust. Osaleb vigastatud rakkude uuenemisprotsessis. Steariinhapet leidub naha loomuliku haigustekitajate vastase kaitsekihti moodustava rasva koostises.

GLÜTSeriin

Glütseriin on kasulik ja oluline koostisosa mitmetes nahahooldustoodetes, sest aitab nahka pehmendada ja niisutada.  Tänu niiskust siduvale toimele aitab  glütseriin leevendada põletikulist ja kuiva nahka. 

Tšetüülalkohol

Tsetüülalkohol on taimset päritolu, toodetud kookosest. Tsetüülalkohol on väga vajalik koostisosa kosmeetikatoodete valmistamisel- toimib naha niisutaja ja pehmendajana, emulsiooni stabiliseerijana ning paksendajana.

Isopropüülmüristaat

Emulsioonis emolent-paksendaja funktsioone täitev komponent. Jaotub hästi nahapinnale, lisades sellele pehmust.

Stearüülalkohol

Kasutatakse naha pehmendajana naha kuivamise ja lõhenemise vältimiseks. GIAB-s(KINDAD PUDELIS) leiduv stearüülalkohol on saadud ainult küllastumata taimeõlidest.

Trietanoolamiin

Seda koostisosa kasutatakse pH tasakaalustajana kosmeetikatoodetes. Näiteks nahakreemides, silmageelides, niisutajates, shampoonides jne.

DSP_8284

ksantaankumm

Seda on lubatud kasutada ökotoiduainetes.

Ksantaan suurendab keskkonna viskoossust, saab tema abil dispersioone paksendada ja stabiliseerida. Tänu suurele viskoossusele ja pseudoplastilisusele moodustab ksantaan hea struktuuri, stabiliseerib tooteid pikaajaliselt ja pikendab nende säilitamistähtaegu.

Fenoksüetanool

Õlitaoline kergelt viskoosne roosilõhnaline vedelik, mis on alkoholi-tüüpi säilitusaine. Fenoksüetanool toimib hästi gram-positiivsete bakterite, seente ja hallituse vastu.

Hüpromelloosi lahused

Pisarakile poolsünteetilise asendajana.

VP/Eicosene polümeer

Vinüülpürrolidooni ja eikoseen monomeeride polümeer. Uuringute kohaselt kasutatakse seda päikesekaitsekreemides, ripsmeduššides, niisutajates, vananemisvastastes kreemides, huulepulkades ja beebide päikesekaitsekreemides.

STEARETH-21

See on emulgaator, mis hoiab toote kahte või enamat komponenti koos. Seda segu nimetatakse emulsiooniks.